1bb80b6a198bca2568965fc3290893dd.jpg

Gastenbegeleidster Mia stelt zich voor:

"Dat mantelzorgers ook even op adem kunnen komen"DSC 9603

Met wie deel je de voordeur?
Met mijn man Mart en onze kinderen Lisa en Jeroen.

Wat zijn je hobby’s
Dat is het doen van vrijwilligerswerk bij de dorpsdagvoorziening in Kronenberg; we noemen het de Kompagnie. Ik zorg dat de mensen een leuke dag hebben: drink koffie met ze, luister naar hun verhalen en daarna spelen we spellen. Ook organiseer ik uitjes voor deze twaalf mensen. Laatst hadden we een speurtocht uitgezet door Evertsoord. De mensen gingen in een treintje door het dorp en losten de vragen op, erg leuk!
Verder houd ik van zwemmen, badmintonnen, lezen en bijpraten met een kopje thee. Ik moet bekennen dat ik verslaafd ben aan spelletjes op mijn telefoon, Candy Crush maar ook Sudoku’s vind ik heerlijk om te doen.

 

Wat deed je hiervoor?
Ik heb op Beukenrode gewerkt. Ik was ziekenverzorgster, maar dit werd fysiek te zwaar. Ik heb me in die tijd omgeschoold tot administratief medewerker. Helaas werd ik ziek nadat ik mijn diploma behaalde. Ik ben meer voor mijn eigen gezin gaan zorgen en ben vrijwilligerswerk gaan doen.

Waarom ben je gastenbegeleider?
Dit past helemaal bij mij. Het zorgen zit in me. Ik heb mijn moeder tot aan haar overlijden verzorgd en mijn vader heeft tien jaar bij ons gewoond. Ik ben graag bezig. Het idee dat je eraan meewerkt dat mantelzorgers even op adem mogen komen vind ik fijn.

Waar verheug je je op in je werk?
Voldoening voor mezelf. Eraan bijdragen dat anderen een leuke dag hebben. Zowel onze gasten als de mantelzorgers.

Wat zijn de geneugten van het leven?
Fietsen, de natuur in. Bijkletsen met vriendinnen.