1bb80b6a198bca2568965fc3290893dd.jpg

Gastenbegeleidster Véronique stelt zich voor:

DSC 9620"Wat is er mooier dan van je hobby je werk maken?"

Met wie deel je de voordeur?
Met Erik en onze heidewachtel Ranka.

Wat zijn je hobby’s
Rommelmarkten aflopen op zoek naar dat ene leuke dingetje. Dat hoeft niet duur te zijn, het moet me raken en een aanvulling op een van onze verzamelingen zijn. Ook ‘Tante Pollewop” zie ik als een hobby, dat is een kastje aan ons huis waar mensen gratis boeken uit kunnen halen.
Ze hoeven ze niet te ruilen, gewoon meenemen en lekker van genieten. We zetten er een pollewop stempel in, als mensen het openslaan denken ze weer even aan ons kastje.
Zelf lees ik ook graag, met name boeken van Camille Läckberg: een Zweedse auteur die haar land prachtig omschrijft. Toen ik 16 was heb ik een jaar in Zweden gewoond, tijdens het lezen komt dat prachtige landschap tot leven.
Ook ben ik zorgvrijwilliger in het hospice in Horst.

Wat deed je hiervoor?
Ik was medisch secretaresse bij Vincent van Gogh. Ik ben naast ’t Servaas geboren en getogen, mijn vader heeft er 40 jaar gewerkt. Toevallig dat dit zo samenviel.
Het laatste jaar heb ik me omgeschoold tot uitvaartmedewerker. Deze kans heb ik gegrepen na mijn afscheid bij Vincent van Gogh door een reorganisatie.

Waarom ben je gastenbegeleider?
Wat is er mooier dan van je grootste hobby je werk maken? De werkzaamheden zullen denk ik grotendeels overeenkomen met mijn vrijwilligerswerk bij het Hospice.

Waar verheug je je op in je werk?
Ik bied graag structuur. Ik ben me er wel van bewust dat de gasten ook weer gaan. Ik zal ze heel graag vertroetelen, maar ik zal ook een gepaste afstand bewaren.

Wat zijn de geneugten van het leven?
Kleine dingen, ik kan heel veel met Erik delen. Dankzij hem heb ik meer oog voor kunst en cultuur gekregen, hij is kunstenaar.