1bb80b6a198bca2568965fc3290893dd.jpg

de vrijwilligers

Wij willen voor onze gasten zo veel mogelijk een thuissituatie creëren. Dat brengt een veelheid aan taken met zich mee. In de eerste plaats betreffen deze taken ondersteuning van en persoonlijke aandacht voor onze gasten. Daar zorgt de gastheer/gastvrouw voor. Dat vraagt om een juiste houding, persoonlijke kwaliteiten en betrokkenheid.

Daarnaast wordt, zoals in elk huishouden, natuurlijk meer gedaan. Zoals het verzorgen van maaltijden, de was, kleine huishoudelijke klusjes en administratief werk. Deze taken pakken weer andere vrijwilligers op.

Onze vrijwilligers zijn door ons opgeleid en gecertificeerd voor hun taken. Onze logeerhuismanager begeleidt en ondersteunt hen in hun werk.

Er zijn inmiddels bijna vijftig vrijwilligers actief. Velen van hen hebben zelf ervaren wat het is om mantelzorger te zijn en vinden het fijn om bij onze gasten betrokken te zijn.

Als gastvrouw/gastheer, door lekker voor onze gasten te koken of door het huis gezellig te maken. Er is in ons logeerhuis voor iedereen die zich aangesproken voelt door ons werk wel iets te doen.

Functiebeschrijvingen Logeerhuis Kapstok

Gastvrouw/gastheer

Als gastvrouw/gastheer draag je zorg voor het welzijn van de gasten. Je zorgt voor een dagbesteding waarin zij rust, gezelligheid, huiselijkheid en warmte ervaren. Denk hierbij aan een wandeling maken, samen spelletjes doen, etc. Je biedt een luisterend oor en kunt je inleven in hun situatie. Daarnaast verricht je lichte huishoudelijke werkzaamheden zoals koffie zetten, verzorgen van planten en bloemen en het zorgen voor sfeeraankleding van de huiskamer en overige ruimtes. Je werkt steeds samen met een of meer collega's.

Kookvrijwilliger
Als kookvrijwilliger zorg je voor de bereiding van de warme maaltijden voor onze gasten. Je stelt het menu samen, doet de dagelijkse boodschappen hiervoor en bereidt de maaltijden. Je zorgt voor een leuk gedekte tafel en eet samen met de gasten. Het opruimen en afwassen na de maaltijd als ook het schoon houden van de keuken en apparatuur behoort ook tot je taken.

Roostermaker
Als roostermaker ben je verantwoordelijk voor het plannen en opstellen van de werkroosters in ons Logeerhuis. Je hebt overleg met de vrijwilligers over de invulling van de werkroosters en bewaakt de bezetting. Je signaleert tijdig knelpunten in de bezetting en helpt deze op te lossen in overleg met de Logeerhuis Manager.

Vrijwilliger slaapwacht
Als nachtvrijwilliger neem je 's nachts de wakende taken waar en ondersteunt de gasten in het Logeerhuis. Ter afsluiting van je dienst bereid je het ontbijt voor de gasten.

Wilt u graag meer weten?
Bel ons gerust via telefoon 0478 -782 555 / mobiel 06 - 19 66 39 04 of e-mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij maken graag een afspraak met u voor een vrijblijvend informatief gesprek en een rondleiding door ons huis. Zo proeft u de sfeer en krijgt u een goede indruk van het plezierige en betekenisvolle werk dat door onze mensen wordt gedaan. De koffie staat klaar, u bent van harte welkom!